Fråga facket Fråga facket

Skolpresentation

Arbetsmarknad Dina elever är taggade på att börja jobba och du vill ge dem de bästa förutsättningarna för ett gott arbetsliv. Kanske har de redan börjat arbeta och du hör historier i korridorerna om uteblivna löner och märkliga arbetsuppgifter?


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Det är viktigt att förbereda eleverna inför arbetslivet. Boka en föreläsning av LO så kommer vi till din skola. Foto: Lars Forsstedt

LO erbjuder elever trygghet inför ett framtida arbetsliv

Vi vill, precis som du, ge alla elever en trygg grund att stå på när de möter verkligheten utanför skolbänken. Vet dina elever varför det är viktigt att arbeta på en arbetsplats med kollektivavtal? Känner de till riskerna med att provjobba gratis, varför anställningsbevis är så viktigt eller att det finns särskilda regler för den som är under 18 år?

LOs föreläsningar rätar ut frågetecknen.

Boka en föreläsning av LO

Vi erbjuder gratis föreläsningar till elever på gymnasieskolans högskoleförberedande program, SFI och Komvux. Genom våra tio regionala LO-distrikt finns kompetensen nära din skola. Vi anpassar föreläsningen efter era önskemål, men vi rekommenderar minst en timme så att det finns utrymme för elevernas frågor och funderingar.

För elever på yrkesförberedande program erbjuder respektive fackförbund motsvarande föreläsningar.

Anmäl ditt intresse i anmälningsfunktionen här intill. Din förfrågan skickas till närmaste LO-distrikt. Du blir sedan kontaktad av en skolorganisatör som bekräftar er förfrågan.

Kontakt

Som sagt, föreläsningar bokar du med formuläret intill, men om du har frågor om verksamheten så kan du kontakta Diana Jaramillo Josefssondiana.jaramillo-josefsson@lo.se

Svar på vanliga frågor hittar du också på lo.se/Kollpåjobbet 

Material för undervisningen

Här hittar du användbart bakgrundsmaterial att använda i undervisningen.