Pressmeddelanden

 • Isabelle Ljungberg ny kommunikationschef för LO

  Isabelle Ljungberg har i dag utsetts till ny kommunikationschef för LO.

 • LO:s chefsekonom om Riksbankens räntebesked: olyckligt beslut

  LO:s chefsekonom Laura Hartman kritiserar dagens räntebesked från Riksbanken. "Ett olyckligt beslut. En hög inflation är ett allvarligt bekymmer för alla, särskilt för hushåll med små marginaler. Men andra åtgärder behövs", säger hon.

 • Arbetslivskriminalitet vardag i många branscher

  LO släpper idag en rapport, "Kampen för ordning och reda", om arbetslivskriminalitet. Rapporten presenterar ett åtgärdspaket med 29 förslag. Det handlar exempelvis om stärkt myndighetssamverkan, att inom offentlig upphandling bör huvudregeln vara max två led av underleverantörer och en skärpning av arbetskraftsinvandringen. 

 • Död, fusk och svek - LO i Almedalen

  LO deltar under Almedalsveckan med ett eget seminarium och deltagande på en mängd andra. På plats är ordförande Susanna Gideonsson, chefsekonom Laura Hartman och ungsekreterare Elsa Alm samt ytterligare sakkunniga i aktuella frågor kring arbetsmarknad. 

 • LO startar sommarkampanj för unga och nya på jobbet

  Måndagen den 27 juni drar LO igång sin årliga kampanj som riktar sig till unga på väg ut i arbetslivet. Med kampanjen ”Koll på jobbet” vill stötta LO stötta unga och nya på arbetsmarknaden. Vilken lön är rimlig för en 16-åring? Hur långa får arbetstiderna vara? Ska det betalas lön under provanställning? Vad är ett anställningsbevis? 

 • Epokskifte när nya huvudavtal signerades

  LO, Svenskt Näringsliv och PTK signerade på onsdagen nya huvudavtal om trygghet, omställning och anställningsskydd vid en ceremoni i Saltsjöbaden. De nya reglerna i lagar och avtal börjar gälla den 1 oktober 2022.

 • Elisabeth Brandt Ygeman ny kanslichef på LO

  LOs styrelse beslutade idag att anställa Elisabeth Brandt Ygeman som ny kanslichef på LO. Hon är i dag förste vice ordförande för Handelsanställdas förbund och tillträder sin tjänst på LO i höst.

 • LO-ekonomerna: Fortsatt hög arbetslöshet - fel läge att strama åt

  Arbetslösheten biter sig nästa år fast på höga nivåer, enligt LO-ekonomernas nya prognos. Samtidigt sker en global omläggning av finanspolitiken i åtstramande riktning. Det vore fel väg att gå för Sverige nu, anser LO-ekonomerna. 

 • ”Arbetare som byggt Sverige förvägras en extra matkasse”

  LO:s ordförande Susanna Gideonsson riktar hård kritik mot partierna som vill stoppa den föreslagna pensionshöjningen. - Arbetare som varit med och byggt Sverige kan förvägras en extra kasse mat. 

 • Pressträff 15 juni - LO-ekonomerna presenterar Ekonomiska utsikter

  LO-ekonomerna presenterar sin prognos Ekonomiska utsikter. Fokus är inflationsutvecklingen, ekonomins återhämtning samt arbetsmarknadens kompetensutmaningar. 

Sida 1 av 104123456...104